Poradna DUPHALAC POR 667MG/ML POR SOL 1X500ML IV

Autor: | Vloženo: 26.10.2016 000 11:42 | Témata: Poradna DUPHALAC POR 667MG/ML POR SOL 1X500ML IV

Nevolnost, točení hlavy, bušení srdce

Používám Duphalac na zácpu, doporučila mi ho lékárnice s tím, že není návykový. Dosud, jsem nepoznala moc velký rozdíl, stolice je sice častější, ale je stále tvrdá, podotýkám, že piju vic jak 2 litry denně. Ale včera v noci, když jsem si dala 2 lžíce Duphalacu a zapila je, se mi pár minut po ulehnutí začala točit hlava, nadměrně jsem se potila a měla rychlejší bušení srdce.Celou noc se mi spalo špatně a to jindy jsem neprobuditelná. Nevím, jestli je to alergická reakce?? Nikdy jsem nezkoumala, jestli jsem na nějaké cukry alergická, sladké mi nikdy nevadilo...

  • Magdalena

    Magdalena

    26. října 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    Duphalac je šetrný nenávykový přípravek proti zácpě, je možné jej užívat i dlouhodobě, to je pravda. Jeho účinek nastupuje až tak po dvou-třech dnech užívání. Užívá se nejčastěji v jedné dávce ráno, se snídaní. (Počáteční dávka pro dospělého je 15-45 ml, udržovací 15-30 ml, upravuje se podle individuální reakce.) Není mi tedy jasné, proč jste si dávala 2 lžíce Duphalacu před spaním? Napadá mne vysvětlení, že jste někdy dříve užívala "drastičtější" projímadla (Guttalax, Sennové lusky..), která účinkují po 8-10 hodinách. Tato jsou nicméně nevhodná k dlouhodobému použití.. a bylo by dobré, kdyby se Vám podařilo nahradit je Duphalacem. Jen je třeba si uvědomit, že je dávkuje jinak - jindy.
    Příznaky, které popisujete, poukazují na rozrušený vegetativní nervový systém. To se u Duphalacu obvykle nevyskytuje, ten může mít na svědomí trávicí obtíže - plynatost, průjem.. A po vyladění dávky by i tyto měly vymizet. Jesli mohla Vaše reakce vzniknout podrážděním vegetativních nervových zakončení v žaludku Duphalacem - nejspíše mohla, zní to nejpravděpodobněji. Při správném užití, s jídlem, by se tyto příznaky objevit neměly.

    Přeji klidné dny i noci, ať se Vaše trávení usadí.
    S pozdravem,
    Mgr. Magdalena Píchová
    http://www.lekarnauslunce.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.